POLITIEK4 nov '14 08:52

Ruim 2 miljoen voor banenplan dakdekkers

Auteur: ANP Nieuws

DEN HAAG (ANP) - Voor een banenplan voor dakdekbedrijven voor hellende daken komt in totaal ruim 2 miljoen euro beschikbaar.Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken betaalt daarvan bijna 700.000 euro, de werkgevers en vakbonden in de sector investeren ruim 1,5 miljoen euro.

ANP
ANP

Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken betaalt daarvan bijna 700.000 euro, de werkgevers en vakbonden in de sector investeren ruim 1,5 miljoen euro. Het geld gaat onder meer naar extra leerwerkplekken voor jongeren en de begeleiding van werk naar werk. Dat heeft Asscher dinsdag bekendgemaakt.

In de sector is sprake van langzaam herstel na de crisis. De dakdekbedrijven verwachten dit jaar een groei in de verbouw, onderhoud en renovatie. Bij de nieuwbouwproductie zal het effect op de werkgelegenheid pas begin 2015 voelbaar zijn en voor sommige beroepsgroepen pas in 2016. Met het oog op de toekomstige vergrijzing wordt er vooral geïnvesteerd in instroom via een opleiding.

Het kabinet heeft in totaal 600 miljoen beschikbaar gesteld voor banenplannen in diverse bedrijfstakken. De sectoren moeten zelf ook meebetalen. Eerder zijn al plannen goedgekeurd voor onder meer de transportbranche, de zorg en de kinderopvang.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen