POLITIEK21 jul '14 10:57

Veel vragen in Tweede Kamer

Auteur: ANP Nieuws

DEN HAAG (ANP) - Kamerleden betuigen tijdens de speciale bijeenkomst met het kabinet over de vliegtuigcrash hun medeleven, benadrukken de prioriteit van het terugbrengen van de lichamen en hebben verder veel vragen, variërend van mogelijkheden om 'nationale rouw' te beleven tot over de betrokkenheid bij zijn toezegging tot medewerken van de Russische president Poetin.Niet iedere nabestaande is bereikt voordat hij het vreselijke nieuws over zijn of haar dierbare uit de media vernam, ook al is dat nog zo geprobeerd.

ANP
ANP

Niet iedere nabestaande is bereikt voordat hij het vreselijke nieuws over zijn of haar dierbare uit de media vernam, ook al is dat nog zo geprobeerd. Dat spijt minister Ivo Opstelten zeer, maar het is onderdeel van het drama, zo bleek uit zijn woorden. ,,Het spijt ons zeer.'' Intussen is het maximale gedaan om mensen te bereiken voor de bijeenkomst in Nieuwegein later op de dag.

Er zijn in Nederland meer mensen te betreuren dan de 193 burgers met de Nederlandse nationaliteit. Er zijn ook mensen van een andere nationaliteit die we in ons midden hadden, benadrukte minister Ronald Plasterk. Hij heeft veel contact gehad met burgemeesters van getroffen gemeenten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen