POLITIEK16 okt '14 07:10

CDA en D66: praten over kleinere overheid

Auteur: ANP Nieuws

DEN HAAG (ANP) - CDA en D66 in de Tweede Kamer willen niet wachten op financiële meevallers om het belastingstelsel te herzien.

ANP
ANP

Zij vinden dat de overheidsuitgaven omlaag moeten en dat kan het beste door de overheid kleiner te maken.

Met die inzet schuiven de Kamerleden Pieter Omtzigt (CDA) en Wouter Koolmees (D66) aan bij staatssecretaris Eric Wiebes en minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën. De bewindslieden spreken donderdag met vrijwel alle fracties uit de Tweede Kamer over een nieuw belastingstelsel. Alleen de PVV doet niet mee.

Het zit deze twee oppositiepartijen niet lekker dat VVD en PvdA de uitgaven deze kabinetsperiode te veel laten oplopen. Omtzigt en Koolmees willen praten over een kleinere overheid om lagere belastingen en meer werk mogelijk te maken. Omtzigt: ,,Prima dat de coalitie met andere partijen wil overleggen, maar dan moeten ook de eigen taboes van VVD en PvdA van tafel''. Koolmees: ,,Er zijn meer dan 600.000 mensen werkloos. Daarom moeten we vaart maken met een hervorming van het belastingstelsel en het verlagen van de lasten op arbeid. Dan kan de economie groeien en komen er meer banen bij.''

Gerelateerde artikelen