POLITIEK3 sep '13 16:15Aangepast op 3 sep '13 17:31

Coalitie vertrouwt op steun voor Belastingpla

Auteur: ANP Nieuws

DEN HAAG (ANP) - De regeringspartijen VVD en PvdA vertrouwen er op dat het Belastingplan dat het kabinet met Prinsjesdag ook in de Eerste Kamer op voldoende steun kan rekenen.PvdA-leider Diederik Samsom zei dinsdag dat in het plan maatregelen staan die de inkomensverdeling in Nederland eerlijker maken.

ANP
ANP

PvdA-leider Diederik Samsom zei dinsdag dat in het plan maatregelen staan die de inkomensverdeling in Nederland eerlijker maken. Daarnaast wordt de arbeidskorting verhoogd, wat een opsteker is voor alle werkenden in dat land. ,,Dat zijn allebei voorstellen waar meerdere partijen zich in moeten kunnen vinden'', aldus de PvdA-leider.

VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra zei daarover: ,,Ik heb de overtuiging dat bij de Tweede Kamer een goed Belastingplan wordt ingediend en dat het kabinet het er hier doorheen gaat trekken en dat zo in elkaar zit dat collega's aan de overkant in de Senaat er ook mee kunnen leven. Niet alleen van de VVD en PvdA, maar ik denk ook breder.''

Verzet

Samsom en Zijlstra zien het kabinet dit najaar niet stranden op het verzet in de Senaat. ,,Kabinetten vallen niet in de Eerste Kamer'', aldus Zijlstra, die verwacht dat het kabinet gewoon tot de volgende verkiezingen in 2017 blijft zitten.

Dat het kabinet een minderheid in de Senaat heeft maakt Zijlstra niet zenuwachtig. ,,Daar moet je ontspannen over zijn. Vroeger was altijd het commentaar dat alles dichtgetimmerd was. Nu kan er van alles, laten we daar als politiek invulling aan geven.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen