POLITIEK12 jun '13 16:12

Rutte heeft spijt van 'doe eens normaal'

Auteur: ANP Nieuws

DEN HAAG (ANP) - Premier Mark Rutte had beter niet ,,doe zelf normaal'' kunnen terugroepen toen PVV-leider Geert Wilders hem in een Kamerdebat in september 2011 toebeet: ,,Doe eens even normaal, man.'' Volgens Rutte was de aanvaring leuk in de zin dat die onverwacht was, ,,maar het kan niet'', zei hij woensdag in een 'kinderpersconferentie' van het NOS Jeugdjournaal.Rutte zei dat politici geen moeilijke woorden moeten gebruiken, maar het debat netjes moeten houden.

ANP
ANP

Rutte zei dat politici geen moeilijke woorden moeten gebruiken, maar het debat netjes moeten houden. ,,Het is officieel en deftig, dan kun je niet hebben dat ik terugzei: doe zelf normaal.''

Rutte ging daarmee verder dan zijn eerste reflectie indertijd op het incident met Wilders. Hij zei toen dat het weliswaar had geknetterd, maar dat door de aanvaring niet zijn gezag was aangetast; dat van Wilders wel. De premier zei dat hij met Wilders nooit ruzie heeft gehad. ,,Ik mag 'm graag en ik heb de indruk dat dat ook omgekeerd geldt. Maar ik ben het wel heel vaak heel erg met hem oneens.''

Salaris

Hij zei verder dat hij een ,,heel goed salaris'' verdient en persoonlijk niet hoeft te bezuinigen. Hij zei dat hij het ,,supergaaf en mooi'' vindt om te helpen problemen in Nederland op te lossen. Wat hij goed kan is mensen als een team te laten samenwerken, aldus de premier over zichzelf.

Rutte vertelde de kinderen dat hij nooit slaapt in het Torentje, dat te klein is voor een bureau én een bed. De Britse premier David Cameron ,,lachte zich helemaal rot'', toen hij voor het eerst zag hoe klein Ruttes werkkamer is. Maar Rutte wees hem op het uitzicht over de Hofvijver, terwijl Cameron vanuit Downing Street 10 uitkijkt op een blinde muur.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen