POLITIEK13 jun '13 18:40Aangepast op 13 jun '13 18:56

Bonis (PvdA) stapt uit Kamer

Auteur: ANP Nieuws

Désirée Bonis (PvdA) legt haar lidmaatschap van de Tweede Kamer neer. Dat maakte de partij donderdag bekend.

ANP
ANP

De PvdA-fractie betreurt het dat de buitenlandwoordvoerder tot dit besluit is gekomen.

"De overstap van de diplomatie naar de Tweede Kamer heeft mij niet gebracht wat ik ervan had verwacht. Maar ik ben en blijf een sociaaldemocraat en zal me graag voor de PvdA blijven inzetten'', aldus een verklaring van Bonis.

Ze had over de recente ontwikkelingen in het Midden-Oosten een vrij uitgesproken mening. Ze pleitte woensdag nog in een Kamerdebat ervoor om de druk op Israël op te voeren omdat het land zijn internationale verplichtingen niet nakomt. "Israël is alleen gevoelig voor druk'', zei ze.

De voormalige diplomate was eerder onder meer ambassadeur in Syrië van 2006 tot 2010 en directeur van de directie Sub-Sahara Afrika op het ministerie van Buitenlandse Zaken. Ze was een groot voorstander van deelname aan de EU-trainingsmissie in Mali.

Ze is zeer begaan met de situatie in Syrië. Tijdens een van haar eerste debatten in de Kamer vorig jaar oktober pleitte ze voor de opname van honderd Syrische studenten in ons land. Vorige maand werd bekend dat het kabinet heeft besloten 30 Syrische studenten hier een jaar te laten studeren.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen