POLITIEK5 aug '13 11:26

Burgemeester Vlissingen betaalt terug

Auteur: ANP Nieuws

VLISSINGEN (ANP) - De Vlissingse burgemeester René Roep betaalt circa 4500 euro terug aan de gemeente.

ANP
ANP

Hij heeft te veel gedeclareerd voor dubbele woonlasten. Dat heeft een gemeentewoordvoerster maandag laten weten.

De regionale krant PZC had op basis van een geheime notitie van de gemeentesecretaris aan de gemeenteraad gemeld dat Roep een declaratie moet terugbetalen. De woordvoerster zegt dat de burgemeester steeds heeft gezegd dat als hij te veel vergoed heeft gekregen, hij het geld zal terugbetalen.

Donderdag voerden de raadsfracties in Vlissingen nog overleg over een onderzoek naar het declaratiegedrag van Roep en andere gemeentebestuurders. Roep heeft onder meer hoge pension- en huisvestingskosten in rekening gebracht. Verder declareerde hij onder meer een duur bed en andere huisraad. Ook bij declaraties van andere (oud-)collegeleden zijn vraagtekens gezet.

Het onderzoek dat donderdag werd besproken, was een zogenoemde quickscan die werd uitgevoerd door een accountantskantoor. Maandagavond bespreekt de gemeenteraad of er een vervolgonderzoek moet komen. Aan het begin van de vergadering besluiten de raadsleden of de vergadering openbaar of besloten wordt. Raadsnestor Tobias TMeijers, fractievoorzitter van de POV, verwacht op basis van mails die hij van de andere fracties heeft gekregen dat de raad voor een openbare vergadering kiest.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen