POLITIEK5 nov '13 21:25

Kritiek op VVD om asfalt en minder natuur

Auteur: ANP Nieuws

DEN HAAG (ANP) - De VVD kreeg dinsdagavond tijdens een debat in de Tweede Kamer veel kritiek te verduren door voorstellen om veel te blijven asfalteren en niet zoveel meer te doen aan natuurcompensatie.

ANP
ANP

Het CDA vond dat de liberalen excuses moesten maken aan de automobilist, die volgens Kamerlid Sander de Rouwe worden uitgemolken. VVD-Kamerlid Ton Elias zag geen enkele reden om dat te doen.

Volgens Elias heeft Infrastructuur in moeten leveren om het Nederlandse huishoudboekje in orde te maken. ,,Het is een moeilijke en pijnlijke opgave om Nederland uit het moeras te trekken. Maar wij nemen daar wel verantwoordelijkheid voor en u niet'', aldus Elias. Hij zag ook niets in het voorstel van de PVV om coalitiepartner PvdA terug te roepen naar de onderhandelingstafel. Volgens PVV-Kamerlid Machiel de Graaf heeft de VVD bij de onderhandelingen ,,zitten snurken''.

Ook vanuit linkse partijen kwam er kritiek, omdat Elias minder wil uitgeven aan natuurcompensatie bij de aanleg van een nieuwe weg. ,,Zelfs voor onderhoud van de weg wordt groen gekapt, om ruimte te maken voor de o zo geliefde asfalteermachines van meneer Elias'', zei GroenLinks-Kamerlid Liesbeth van Tongeren.

Gerelateerde artikelen