POLITIEK16 jun '13 07:36

Timmermans naar Midden-Oosten

Auteur: ANP Nieuws

DEN HAAG (ANP) - Noord-Afrika is de eerste bestemming van minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken van een vierdaagse reis door de regio om de banden aan te halen.

ANP
ANP

Hij gaat ook naar Israël, de Palestijnse Gebieden en Turkije.

Hij is zondag en maandag in Tunesië. Daar spreekt de minister onder anderen met journalisten, hackers en bloggers. Ook houdt hij de openingstoespraak van de Derde Freedom Online Conferentie, een bijeenkomst van een aantal landen die zich inzetten voor vrijheid op internet. Verder staat nog een gesprek met zijn Tunesische ambtgenoot Jarandi op de agenda.

Maandagavond reist hij door naar Israël. Daar spreekt hij met premier Benjamin Netanyahu. Hij zal aandringen op onder meer hervatting van het vredesoverleg en het stoppen met de bouw van nederzettingen. De dag erna overlegt hij met de Palestijnse president Mahmoud Abbas.

De reis wordt woensdag afgesloten in Turkije. De PvdA-bewindsman bezoekt daar een kamp met Syrische vluchtelingen en gaat langs bij de Nederlandse Patriot-missie in Adana. De twee Patriot-systemen en circa 250 Nederlandse militairen beschermen de Turken tegen aanvallen met ballistische raketten uit Syrië.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen