POLITIEK24 sep '13 13:07

Veiligheidsregio's kunnen nog beter

Auteur: ANP Nieuws

DEN HAAG (ANP) - De samenwerking tussen de hulpdiensten in de veiligheidsregio's moet nog verder worden verbeterd.

ANP
ANP

Ook zou het er nog wel professioneler aan toe kunnen gaan in de veiligheidsregio's, de gebieden waar overheid en hulpdiensten samen de strijd aanbinden met branden en rampen, daarbij geneeskundige hulp verlenen en openbare orde en veiligheid handhaven.

Niettemin heeft de invoering van de veiligheidsregio’s al een gunstig effect gehad op de kwaliteit en effectiviteit van het bestrijden van rampen, luidde dinsdag de conclusie van de Evaluatiecommissie Wet veiligheidsregio’s onder leiding van Rein Jan Hoekstra. Hoewel nog geen van de veiligheidsregio’s aan álle wettelijke minimumeisen voldoet, is het niveau waarop ze werken de afgelopen jaren gestegen, zegt de commissie-Hoekstra. De operationele slagkracht is beter geworden en de expertise groter.

Minister Ivo Opstelten heeft het rapport dinsdag naar de Tweede Kamer gestuurd. De veiligheidsregio’s professionaliseren zich voortdurend, schrijft de bewindsman. Hij wijst erop dat ze in een ,,uiterst complex'' wereldje zitten, waarin ,,de ontwikkelingen elkaar in een hoog tempo opvolgen''. Hij gaat proberen de aangegeven knelpunten te verhelpen, belooft hij de Kamer.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen