POLITIEK31 mei '13 15:25

Asscher bereid tot enig uitstel pensioenplan

Auteur: ANP Nieuws

DEN HAAG (ANP) - Minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) is bereid de sociale partners enig uitstel te geven voor afspraken over de pensioenopbouw.

ANP
ANP

Het is de bedoeling dat vakbonden en werkgevers voor 1 juni een plan op tafel leggen bij het kabinet, maar dat gaat volgens betrokkenen niet lukken.

Asscher zei donderdag dat hij ,,niet met de stopwatch gaat klaarstaan'' als het wat langer duurt. Hij benadrukte wel dat de behandeling van een wetsvoorstel van staatssecretaris Frans Weekers (Financiën) over het onderwerp moet doorgaan. Die staat op de Tweede Kameragenda gepland voor 10 juni.

In het regeerakkoord is aangekondigd dat de jaarlijkse pensioenopbouw wordt verlaagd. Het opbouwpercentage dat fiscaal aftrekbaar is, gaat van 2,25 naar 1,75 procent van het inkomen. In het sociaal akkoord met bonden en werkgevers heeft het kabinet echter 250 miljoen beschikbaar gesteld om deze maatregel te verzachten. De sociale partners moeten daarvoor met voorstellen komen, maar ze zijn er nog niet uit.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen