POLITIEK4 sep '13 18:45

Dijksma roept keurmeesters slachthuizen op

Auteur: ANP Nieuws

DEN HAAG (ANP) - Staatssecretaris Sharon Dijksma heeft de keurmeesters uit de slachthuizen opgeroepen zich bij haar te melden om haar te vertellen wat ze aan misstanden meemaken.

ANP
ANP

Ze kunnen anoniem blijven.

Dinsdag kondigde ze maatregelen aan om verbeteringen in de slachthuizen te bewerkstellingen. Voedselveiligheid, diergezondheid, dierenwelzijn en onze exportpositie moeten beter worden gewaarborgd. Ze kondigde aan dat eerder boetes worden opgelegd en slachthuizen van waaruit dierenartsen en assistenten worden geïntimideerd, worden stilgelegd.

Woensdag werd bekend dat vlees vaak mestbacteriën bevat doordat darmen van de geslachte dieren kapot worden geprikt en de inhoud ervan op het vlees terechtkomt. Volgens een van de keurmeesters van de Kwaliteitskeuring Dierlijke Sector zit er poep op ongeveer 60 procent van de karkassen.

Dijksma wil ook een gesprek met de vee- en vleessector .Verder vraagt zij opheldering van de directie van de Kwaliteitskeuring Dierlijke Sector, die is geaccrediteerd om de slachtkeuringen uit te voeren.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen