POLITIEK1 okt '13 13:57

'Oudere folderbezorger straks baantje kwijt'

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - Oudere bezorgers van huis-aan-huiskranten en folders dreigen te duur te worden voor hun werkgever, als de Tweede Kamer instemt met een wetsvoorstel van minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) om flexwerkers met een opdrachtovereenkomst voortaan recht op het wettelijk minimumloon te geven.Veel werkgevers geven aan dat zij het contract van hun oudere bezorgers dan zullen beëindigen, met als gevolg dat deze mensen hun bijbaantje verliezen, zegt brancheorganisatie DDMA dinsdag.Naar schatting telt Nederland 15.000 bezorgers van 23 jaar of ouder.

ANP
ANP

Veel werkgevers geven aan dat zij het contract van hun oudere bezorgers dan zullen beëindigen, met als gevolg dat deze mensen hun bijbaantje verliezen, zegt brancheorganisatie DDMA dinsdag.

Naar schatting telt Nederland 15.000 bezorgers van 23 jaar of ouder. Zij krijgen nu gemiddeld het loon van een 16- of 17-jarige per uur betaald. Door het wetsvoorstel worden zij volgens DDMA voor hun werkgever straks drie keer zo duur als hun jongere collega's.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen