POLITIEK3 sep '13 16:05

Justitie zwijgt over concrete onderzoeken

Auteur: ANP Nieuws

DEN HAAG (ANP) - Het blijft vooralsnog onduidelijk of het Openbaar Ministerie (OM) één of meerdere concrete onderzoeken doet naar matchfixing.In mei maakte minister Ivo Opstelten (Justitie) bekend dat het OM een voorbereidend onderzoek is begonnen.

ANP
ANP

In mei maakte minister Ivo Opstelten (Justitie) bekend dat het OM een voorbereidend onderzoek is begonnen. Een woordvoerder van het functioneel parket wilde dinsdag niet zeggen of dat oriënterend onderzoek al heeft geleid tot daadwerkelijk strafrechtelijk onderzoek.

Het functioneel parket houdt zich pas sinds enkele maanden bezig met matchfixing. Daarvóór waren er voor justitie ,,geen signalen’’ die aanleiding vormden voor strafrechtelijk onderzoek.

Het voorbereidend onderzoek is vooral ook gericht op het opbouwen van een zogeheten informatiepositie, samen met diverse opsporingsdiensten, waaronder de FIOD. Justitie kiest voor een brede kijk en heeft niet alleen aandacht voor matchfixing, aldus de woordvoerder, maar ook voor zaken als witwassen, transferfraude en mensenhandel.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen