BNR In Alle Staten8 apr '16 20:13

BNR In Alle Staten: Minnesota

Auteur: Derk de Vos

Minnesota herstelde als een van de eerste staten van de economische crisis. Nu ligt een nieuw gevaar op de loer, het vinden van geschikt personeel om de groei vast te houden.

AFP
AFP

De economie van Minnesota wordt gezien als een afspiegeling van het Amerikaans gemiddelde. Minnesota kent een sterke stedelijke economie met de Twin Cities Minneapolis en St. Paul, voornamelijk landbouw in het zuiden en westen en de industrie in het noorden.

Het Amerikaanse zakenblad Forbes heeft een ranking gemaakt van beste staten om zaken te doen en zet Minnesota op de dertiende plaats. Dit komt voornamelijk door de kwaliteit van leven die, volgens Forbes, nergens beter is in Amerika dan in Minnesota. Ook krijgt de staat waardering voor het economische klimaat. Minnesota heeft met 92,6 procent het op een na hoogste percentage van inwoners die de middelbare school heeft afgemaakt in de VS.

Minnesota was een van de eerste staten die weer opveerde na de economische crisis. Maar de groei dreigt nu te worden geremd door een gebrek aan gekwalificeerd personeel. Een andere uitdaging is het verhogen van de minimumlonen, vertelt economieverslaggever Neal St. Anthony van de krant Star Tribune. Het minimumloon is nu voor veel mensen niet voldoende om een gezin te onderhouden.
 


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen