BNR In Alle Staten16 apr '16 13:55Aangepast op 31 mei '16 15:32

Lightweight Containers verovert VS met recyclbaar fust

Auteur: Derk de Vos

De oude maakindustrie in Illinois maakt plaats voor advanced manufacturing. Een voorbeeld hiervan is het Nederlands familiebedrijf Lightweight Containers. Zij gebruiken technologie om slimmer te produceren, en veroveren daarmee de Amerikaanse markt.

De winning en fabricage van plastic, rubber, aardolie en steenkool is nog steeds belangrijk in Illinois maar ook nieuwe vormen van maakindustrie ontwikkelen zich. Het consulaat in Chicago ziet hier ook kansen voor Nederlandse bedrijven in de Midwest, bijvoorbeeld op het gebied van 3-D printing, next generation robotics, nanotech, duurzaamheid en industrial internet of things.

Familiebedrijf Lightweight Containers uit Den Helder is een voorbeeld van een onderneming die de Amerikaanse markt verovert met slimme productie. Zij maken de KeyKeg, een recyclebaar eenmalig fustsysteem voor bier, wijn of fris. Het is een van de grootste innovaties in de drankindustrie van de laatste decennia. In vergelijking met een standaard stalen vat is de inhoud van de KeyKeg langer houdbaar en het is compacter verpakt, wat dus transportvoordelen oplevert.

Inmiddels heeft Lightweight Containers vijf opslagcentra in de Verenigde Staten en Canada en een eigen productielijn in Illinois. Het binnenkomen van de Amerikaanse markt heeft echter wel een tijd geduurd, vertelt CEO Jan Veenendaal.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen