BNR In Alle Staten20 apr '16 15:53Aangepast op 13 jul '16 15:20

BNR In Alle Staten: New York

Auteur: Derk de Vos

Wees vooral niet te bescheiden als je naar New York komt. Die tip geeft Consul-Generaal Rob de Vos Nederlandse bedrijven mee. Hij ziet nog voldoende kansen voor ondernemers in The Big Apple.

Image

De bekendste stad van de staat New York is natuurlijk New York, ook bekend als The City of The Big Apple. Met ruim 8,5 miljoen inwoners is het de grootste stad van de VS. Als je het hele metropoolgebied New York meeneemt, wonen er zelfs 20 miljoen mensen.

De stad
New York heeft een grote economische aantrekkingskracht. Er is geen andere stad in de VS met meer Fortune 500 bedrijven, het is het centrum van de Amerikaanse economie. Dat maakt dat financiële dienstverlening een van de belangrijkste bronnen van inkomsten is. Een andere belangrijke peiler is uiteraard toerisme.

De stad New York ontving in 2014 een recordaantal toeristen, ruim 56 miljoen mensen bezochten de stad. De toeristen brachten gezamenlijk 41 miljard dollar in het laatje. Voor een goedkope hotelkamer moet je niet in New York zijn, vorig jaar betaalde je gemiddeld $297 per nacht voor een overnachting. De toerismesector is goed voor ruim 350.000 banen.

De staat
De staat New York is de derde economie van het land, na Texas en Californië. Het is daarmee ook een van de grootste economieën ter wereld. De stad New York ligt helemaal in het zuiden en verschilt behoorlijk met de rest van de staat, wat ook wel Upstate New York wordt genoemd. Upstate New York is veel landelijker, dunner bevolkt met veel landbouw en maakindustrie.

Niet te bescheiden
“Als je het in New York hebt gemaakt, dan kun je het overal maken”, dat zegt de Nederlandse Consul-Generaal Rob de Vos over de aantrekkingskracht van The Big Apple. Hij heeft ook nog een tip voor Nederlandse ondernemers die in New York willen beginnen: “Je moet enorm zelfbewust zijn, en wees vooral niet te bescheiden over je product of dienst.”


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen