BNR In Alle Staten13 mei '16 21:34Aangepast op 26 mei '16 14:41

In Kansas heb je geen pak nodig om zaken te doen

Auteur: Derk de Vos

Een stropdas kun je maar beter afdoen voor je aankomt bij je afspraak in staat Kansas.

Van uiterlijk vertoon, daar moeten ze in Kansas niets van hebben. Dat is de ervaring van Rutger Gassner. Hij heeft dertien jaar voor het Amerikaanse bedrijf Multi Service Technology Solutions in Kansas gewerkt. In het begin kwam hij nog keurig in kostuum aan bij een afspraak maar dat leerde hij al snel af. “Het is er minder formeel, je hoeft daar geen pak aan te trekken en al zeker geen stropdas. Het gaat mensen in Kansas vooral om de inhoud.”

Naast de kleding heeft Gassner nog een belangrijke tip: zoek de mensen in Kansas op. “Als je echt interesse hebt in hoe het daar gaat, dan win je heel veel. En als je de mensen eenmaal voor je gewonnen hebt dan doen ze echt veel voor je.”

Vliegtuighoofdstad

Na Texas en Montana heeft Kansas de grootste landbouwoppervlakte van alle staten. Het is de grootste tarweproducent van Amerika en er wordt ook veel maïs verbouwd. Landbouw was lange tijd de belangrijkste bron van inkomsten maar is inmiddels ingehaald door dienstverlening en maakindustrie. Het is echter een andere industrie die Kansas op de wereldkaart zet, namelijk de luchtvaart. 

De stad Wichita in Kansas wordt ook wel luchtvaarthoofdstad van de wereld genoemd. Het zijn vooral privévliegtuigen die in Kansas van de band rollen. Cessna is met afstand ’s werelds best verkochte vliegtuig, alleen al van de eenmotorige versies zijn er meer dan 90.000 verkocht. Niet alleen Cessna maar ook Beechcraft, Learjet, Boeing en Airbus maken hun vliegtuigen in Wichita. 


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen