New Articles2 nov '15 08:07Aangepast op 2 nov '15 09:29

'Kabinet moet alleenverdieners tegemoetkomen'

Auteur: Madelon Meester

Alleenverdieners moeten in de nieuwe belastingplannen tegemoet worden gekomen, anders raakt staatssecretaris van Financiën Wiebes (VVD) in de Eerste Kamer straks in de problemen.

Carola Schouten, Foto: ANP
Carola Schouten, Foto: ANP

Dat laten de SGP, ChristenUnie en CDA weten aan de Volkskrant. De Tweede kamer bespreekt de plannen vandaag. "We hebben drie punten waar wat ons betreft wijzigingen in moeten komen", zegt ChristenUnie-Kamerlid Carola Schouten. "Het eerste is de eenverdiener. Met dit belastingplan is het zo dat de eenverdiener tot soms wel vijf keer zo veel belasting gaat betalen als tweeverdieners met hetzelfde inkomen. Dat vinden wij echt uit het lood geslagen."

 

Ook wil Schouten dat er wijzigingen komen op het terrein van vergroening en de inkomenspositie van chronisch zieken en gehandicapten.

Duidelijkheid
Schouten hoopt vandaag meer duidelijkheid te krijgen van het kabinet en de coalitie over waar wat hen betreft ruimte zit in het tegemoetkomen van de oppositie. Vorige week hebben alle partijen hun wensen gepresenteerd in de Kamer en afgelopen week is er ongetwijfeld een grote puzzel gelegd door de staatssecretaris."

Schouten noemt de positie van Wiebes een luxeprobleem. "Hij kan via meerdere partijen pogen een meerderheid te behalen in de Eerste Kamer, want daar gaat het natuurlijk uiteindelijk om." In de Tweede Kamer is er al een meerderheid.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen