New Articles16 feb '16 15:35

Feyenoord hoopt te scoren met Dick Advocaat

Auteur: Mark Hulstein

Feyenoord heeft oud-bondscoach Dick Advocaat ingevlogen om de technische staf van de club te ondersteunen. Dat maakten de Rotterdammers vanmiddag bekend.

Foto: ANP
Foto: ANP

Het gaat de laatste maanden bergafwaarts met de club die inmiddels op zeven achtereenvolgende nederlagen in de eredivisie staat. Dat is een club uit de traditionele top drie nog nooit 'gelukt'. Ondanks dat blijft trainer Van Bronckhorst gewoon aan. Hij krijgt zelfs de bijna onvoorwaardelijke steun van Martin van Geel van de directie.

Maar Advocaat is dan wellicht het paardenmiddel dat Feyenoord er weer bovenop kan helpen, zegt BNR sportredacteur Thomas Schuurman: "Dick Advocaat is natuurlijk niet zomaar iemand. Zeer veel ervaring, grote clubs getraind, succes gekend bij PSV, bij Zenit, het Nederlands elftal en ga zo maar door."

Hoofdtrainer Giovanni van Bronckhorst zal per direct tot het einde van het seizoen worden bijgestaan door Advocaat. De 68-jarige Hagenaar zal de trainer voorzien van adviezen. Advocaat zal veel naar wedstrijden en trainingen gaan kijken en op basis daarvan analyseren en tips geven, meent Schuurman. Hij zal een soort coach van Van Bronckhorst worden.

Maar Van Bronckhorst zal niet degraderen tot een soort assistent. "Advocaat gaat niet op de bank zitten bij wedstrijden, hij wordt er ook niet voor betaald. Hij heeft z'n zakjes aardig kunnen vullen en dat vindt hij ook helemaal niet erg. Hij doet dit omdat hij een goede band heeft met Van Bronckhorst. De twee kennen elkaar vanuit het verleden bij Glasgow Rangers waar hij toen speelde en Advocaat was trainer. Sindsdien hebben ze contact onderhouden."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen