Nieuws29 mrt '16 17:45

Gijzelaar maakt selfie met kaper EgyptAir

Auteur: Didi Levison

Een passagier die vandaag vast zat in het gekaapte Egyptische vliegtuig maakte van de gelegenheid gebruik om een foto van zichzelf met de gijzelnemer te maken.

Selfie vanuit gekaapt vliegtuig van EgyptAir.
Selfie vanuit gekaapt vliegtuig van EgyptAir.

De kaper is duidelijk in beeld met zijn bomgordel (links). De onbekende passagier poseert lachend naast de kaper (rechts).

Professor met liefdesverdriet
De vliegtuigkaper gaf zich na enkele uren over nadat hij alle inzittenden ongedeerd vrij had gelaten. De gijzelnemer is volgens verschillende media een professor aan de universiteit van Alexandrië en handelde uit individuele emotionele motieven. Volgens een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken van Cyprus gaat het om een man met psychische problemen met een ex-vrouw op Cyprus. Een woordvoerster van de politie op het eiland vertelt dat de kaper, die Seif al-Din Mustafa zou heten, voor hij zich overgaf een brief overhandigde die bestemd was voor zijn Cypriotische ex-vrouw 'Marina'. De vrouw was ook naar de luchthaven gekomen om te helpen de kaping te beëindigen. Het gescheiden paar heeft volgens de Cyprus Mail vier volwassen kinderen. Lees meer in de liveblog van vanochtend.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen