New Articles4 apr '16 12:52

Jos van Rey hard in de aanval in rechtszaak

Auteur: BNR Webredactie

oud-wethouder en invloedrijk bestuurder van Roermond Jos van Rey staat vandaag in Rotterdam voor de rechtbank. Samen met twee medeverdachten wordt hij verdacht van corruptie, stemmen ronselen en het witwassen van geld.

ANP
ANP

Van Rey steekt meteen flink van wal, zegt Saskia Belleman, rechtbankverslaggever voor De Telegraaf. Hij spreekt van 'de grootste doorzoeking van zijn huis sinds de Tweede Wereldoorlog' in zijn huis. "Nou ja, de toon was gezet, dat was meteen wel duidelijk. Heel strijdbaar en heel boos, zo komt hij over. Boos omdat hij vindt dat dit allemaal volkomen onterecht is en omdat hij zich onbegrepen voelt. Hij zit met enorme handgebaren de rechtbank een soort college politiek te geven, daar komt het op neer."

 

Vandaag staat Van Reys rol als adviseur bij de burgemeestersverkiezing in Roermond centraal. "Hij wordt daar beschuldigd van het lekken van vertrouwelijke informatie naar een van de kandidaten: Ricardo Offermanns. "Vanmorgen zat Van Rey uitgebreid uit te leggen dat het nou eenmaal zo gaat in de politiek, met andere woorden: 'u begrijpt er niets van, de wet is achterhaald en iedereen doet het zo'."

Transacties
Bijna vier jaar heeft het gekost om de zaak voor te bereiden. Niet alleen moesten veel transacties worden onderzocht, ook het verhoren van de honderden getuigen nam veel tijd in beslag, verklaart Belleman de lange voorbereiding. "Als je die allemaal wilt verhoren en ook nog wilt onderzoeken wat ze allemaal hebben gezegd, dan ben je wel een paar jaar bezig."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen