New Articles17 mrt '16 09:29

Allemaal aan de oplaadpaal

Auteur: Jolijn Mes

De VVD noemt het net gelanceerde autoplan van de PvdA 'een proefballon zonder enig realisme'. Volgens dit plan moet er binnen veertien jaar een verbod komen op de verkoop van benzine- en dieselauto’s in Nederland om uiteindelijk een volledig duurzaam autopark te krijgen.

ANP
ANP

De PvdA wil de emissie-eisen opschroeven, omdat er in Nederland veel luchtvervuiling is, zegt Jan Vos van de partij: "Kinderen krijgen er astma van, mensen longproblemen. En natuurlijk willen we zo ook de CO2-uitstoot tegengaan, die ons klimaat opwarmt."

Volgens Vos zullen de vervuilende auto’s dan ook langzaam uit het straatbeeld verdwijnen: "Als elektrische auto’s steeds goedkoper worden, hoe lang gaan we dan nog door met het rijden in auto’s op fossiele brandstoffen?"
 
Door duidelijke eisen te stellen over een bepaalde periode, kunnen mensen zich goed voorbereiden, zegt Vos: "Bedrijven kunnen dan hun investeringen op de juiste manier doen en mensen die een auto kopen weten ook dat die over vijftien jaar schoon moet zijn."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen