New Articles27 dec '11 17:00Aangepast op 27 dec '11 18:30

Rotterdamse werklozen de Westlandse kassen in

Auteur: BNR Webredactie

Duizenden werkloze Rotterdammers moeten het komende jaar aan het werk in de kassen in het Westland. Nu wordt dat werk vaak nog gedaan door Polen.

Dat bevestigde de Rotterdamse-wethouder Marco Florijn van sociale zaken dinsdag naar aanleiding van berichtgeving door het AD. "De werkgever staat nu als klant centraal," zegt hij.

Wensen werkgever
Florijn vindt dat er in het verleden te vaak naar de wensen van de uitkeringsgerechtigde is gekeken. De wethouder wil nu meer kijken naar de wensen van de werkgever en aan die wensen tegemoet komen.

Polen
De tuinders hebben volgens Florijn nu vaak Polen in dienst omdat ze harder werken en de kwaliteit van hun werk beter is. Florijn erkent dat er vroeger te weinig gekeken is of er bijstandsgerechtigden waren die aan de eisen van de werkgever voldoen. "Dat werd als asociaal gezien terwijl dat niet zo is", vindt de wethouder.

Doorstroming
Florijn hoopt ook met andere sectoren zoals de horeca, transport en techniek dergelijke afspraken te maken. Florijn hoopt dat de mensen die op die manier aan werk geholpen worden uiteindelijk doorstromen naar een hogere baan. Op die wijze kunnen nieuwe bijstandsgerechtigden hun functie weer overnemen.

Gerelateerde artikelen