New Articles14 mrt '12 14:53Aangepast op 14 mrt '12 16:02

Nieuwe naam voor Douwe Egberts

Auteur: Fleur de Bruijn

De koffie- en theedochter van Sara Lee krijgt de naam D.E Master Blenders 1753.

Dat heeft het Amerikaanse voedingsmiddelenconcern woensdag gezegd. "Met een merk dat al eeuwen wereldwijd is geliefd, is deze nieuwe naam en merkidentiteit de volgende logische stap in onze strategie'', aldus Sara Lee.

Zes maanden
Volgens Sara Lee werd de naam gekozen na zes maanden onderzoek en analyse. Douwe Egberts werd in 1753 in het Friese Joure opgericht. "D.E Master Blenders 1753 geeft weer wat we zijn geworden als organisatie en wat we willen zijn, de beste koffieproducenten ter wereld.''

Terug naar Nederland
Het Amerikaanse voedingsmiddelenconcern maakte begin maart bekend dat het met haar koffiebedrijf naar de Amsterdamse beurs gaat. Ook het hoofdkantoor van het afgesplitste bedrijf zal in de tweede helft van het jaar naar Amsterdam verhuizen.

Douwe Egberts was in de jaren '80 al een korte periode in Amsterdam genoteerd. Deze beursnotering werd beëindigd toen het merk werd overgenomen door Sara Lee.

Senseo
D.E Master Blenders 1753 is actief in Europa, Brazilië, Australië en Thailand met merken als Douwe Egberts, Senseo, L'Or EspressO, Marcilla, Pilão, Moccona, Pickwick en Hornimans.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen