New Articles2 nov '15 06:44

Dichte mist in heel het land

Auteur: Madelon Meester

In heel het land is het zicht minder dan 50 meter. Daarom heeft het KNMI sinds gisteravond Code Geel afgegeven.

Foto: VID
Foto: VID

"De spitsstrook op de A13 in de noordelijke richting is afgesloten, evenals op de A9, de A12 en de A15", zegt Potgraven. "Die spitsstroken zullen vandaag afgesloten blijven, omdat het zicht van de camera's van de verkeerscentrale onvoldoende is om de stroken vrij te kunnen geven."

Ochtendspits
Waarschijnlijk gaan we een dramatische ochtendspits tegemoet wegens de afsluiting van de spitsstroken. "In de kop van Noord-Holland en Rotterdam verwachten we heel veel vertraging. Ook in de omgeving van Utrecht, waar de mist op zijn dichtst is met een zichtwaarde 33 meter, verwachten we veel files."

Mistlampen
De vraag wanneer de mistlampen aan mogen, roept altijd veel vragen op. "Achter mogen de mistlampen aan bij een zichtwaarde van 50 meter of minder", zegt Potgraven. "Dan is het zicht echt heel beperkt. Het betekent dat als je bij een hectometerpaaltje bent, je het volgende paaltje niet kunt zien. De achterlampen mogen dus maar heel zelden aan. De mistlampen aan de voorkant mogen aan bij een zicht minder dan 200 meter."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen