New Articles11 nov '14 19:08

Robben: 'We weten donders goed wat we moeten doen'

Auteur: BNR Webredactie

Net als bondscoach Guus Hiddink zijn de spelers van het Nederlands elftal weinig concreet op de vraag ‘hoe het nu beter moet’. In aanloop naar de interlands tegen Mexico en Letland proberen ze bij Oranje de zaakjes zoveel mogelijk binnenskamers te houden.

Foto: ANP
Foto: ANP

Nadat Guus Hiddink aankondigde bij verlies tegen Letland, aanstaande zondag, op te stappen als bondscoach, ligt de druk bij Oranje hoger dan ooit. Iedereen weet dat het beter moet, maar niemand lijkt te weten wat er precies beter moet. Dat merkte BNR-verslaggever Thomas Schuurman tijdens zijn gesprek met vice-aanvoerder Arjen Robben. "Het is heel duidelijk, er moet gewonnen worden", vertelt  de Bayern-vedette. "Het plan van aanpak is voor meerdere punten, maar daar gaat het nu even niet om."

 

Vertrouwen
Volgens Hiddink ligt het probleem niet alleen bij hem, maar moet er ook gekeken worden naar de spelers. Hebben de spelers nog vertrouwen in Hiddink? "Als speler heb je een bepaalde verantwoordelijkheid. Het gaat erom dat we als groep donders goed moeten weten wat we willen. Hiddink is een goede trainer, want dat heeft hij in het verleden bewezen. Hij wordt nu alleen in twijfel getrokken, omdat het nu niet zo lekker gaat."

Vervangers
De opstelling voor de komende wedstrijden is de afgelopen week wel erg veranderd. Na het uitvallen van Davy Klaassen en Nigel de Jong, kreeg Oranje vandaag weer te maken met een zieke Bruno Martins Indi. Als vervanger van de verdediger van FC Porto heeft Hiddink vandaag Jeffrey Bruma van PSV opgeroepen. Klaassen en De Jong werden al eerder vervangen door Leroy Fer en Luuk de Jong.

Sneijder
Volgens middenvelder Wesley Sneijder is er weinig aan de hand bij Oranje. "Natuurlijk gaat het niet goed, want we hebben drie van de vier wedstrijden verloren", zegt Sneijder tegen het ANP. "Die kritiek is terecht, want het moet gewoon scherper."  Sneijder vertelt dat er ook momenten zijn dat hij het niet met de bondscoach eens is. Zo werd hij in de wedstrijd tegen Reykjavick bij tegenstand gewisseld. "Daar hebben we over gesproken, maar ik hoef niet alles te vertellen. Ik hoef het ook niet altijd met de bondscoach eens te zijn. Dat kan bijna niet toch?''

Vanmiddag is Oranje begonnen aan de eerste en meteen laatste serieuze training in de aanloop naar de oefeninterland tegen Mexico. Wat opviel was dat zowel Robin van Persie en Jordi Clasie apart trainen van de rest van het team. Volgens de woordvoerder van Oranje hebben beide spelers last van stijve hamstrings. Wat dit betekent voor de komende wedstrijden is nog niet bekend.

Gerelateerde artikelen