New Articles10 jun '11 06:44Aangepast op 10 jun '11 11:29

Rotterdam onveiligste stad

Auteur: Thijs Baas

Rotterdam is voor de vijfde keer in tien jaar tijd de onveiligste stad van Nederland. Dat komt althans naar voren uit de Misdaadmeter van het AD.

De stad heeft te lijden onder relatief veel bedreigingen, overvallen, straatroven en mishandelingen. De stad slaagt er minder snel dan andere gemeenten in deze problemen terug te dringen. De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb toont zich teleurgesteld. "Het goede  nieuws is dat Rotterdam veiliger is geworden. maar we zullen nog harder moeten werken om de criminaliteit terug te dringen".
Bezuinigingen
Aboutaleb is bezorgd over de bezuinigingen van het kabinet. Dat zijn voorganger Ivo Opstelten, nu minister van Veiligheid, wél budget vrijmaakt voor animal cops, baart hem zorgen. "Op het gebied van preventie, de aanpak van draaideurcriminelen en nazorg aan ex-gedetineerden raken we zo'n 15 miljoen euro kwijt. Het geld wordt, je verzint het niet, gebruikt voor animal cops."
Eindhoven - vorig jaar nog de nummer één op de lijst - zakte naar plaats zes. De veiligste plaats is net als vorig jaar de Friese gemeente Littenseradiel. De Misdaadmeter bepaalt de criminaliteit in Nederland op basis van politiecijfers.

Gerelateerde artikelen