New Articles6 nov '14 13:41Aangepast op 7 nov '14 17:16

Duurzaam ondernemer Anne-Marie Rakhorst: ‘ABN AMRO moet kennis over duurzaamheid delen’

Auteur: Ruth Van der Vlugt

Vastgoed verduurzamen is al jaren haar core business. Toch is de missie van duurzaam ondernemer Anne-Marie Rakhorst nog lang niet volbracht. Reden genoeg om mee te doen met The Green Quest en zich aan te sluiten bij het Green Team.

Fotografie: Linelle Deunk
Fotografie: Linelle Deunk

The Green Quest is Anne-Marie Rakhorst op het lijf geschreven. Als oprichter van advies- en ingenieursbureau bouwde zij haar bedrijf Search in 20 jaar tijd uit tot een ingenieursbureau, opleidingsinstituut, laboratorium en adviesbureau op het gebied van (duurzame) bouw, hoogwaardig hergebruik (sloop), milieukundig onderzoek, ruimtelijke inrichting, energie en veiligheid. In 2014 verkocht zij het bedrijf aan SGS, maar ook nu blijft Rakhorst zich onvermoeibaar inzetten voor een duurzame wereld.

Rakhorst juicht als duurzaam ondernemer de deelname van ABN AMRO als kandidaat van The Green Quest van harte toe: ‘Ik heb respect voor de manier waarop ABN AMRO zich open stelt voor advies vanuit het Green Team en het publiek. Vastgoed is daarbij een van de belangrijkste pijlers van duurzaamheid en het is dan ook goed dat zij hiermee aan de slag gaan’.

Volgens de oprichter van Search zijn de doelstellingen van ABN AMRO op het gebied van duurzaam vastgoed ‘realistisch’ en kan de bank daarmee een belangrijke voorbeeldrol vervullen: ‘Het is voor particulieren vaak moeilijk om een huis energiegevend te maken. Die kennis zou ABN AMRO over kunnen dragen’. 

Als het aan Rakhorst ligt grijpt ABN AMRO The Green Quest aan om ook de core business verder te verduurzamen. Zo liggen er volgens de duurzaam ondernemer nog kansen op het gebied van duurzaam beleggen en zou de bank nog verder kunnen gaan om de producten transparanter te maken.  

Op 12 november presenteert het Green Team het eindrapport aan de directie van ABN AMRO. Rakhorst hoopt dat ABN AMRO ook de financiele motivatie vindt om kansen op het gebied van duurzaamheid aan te pakken: ‘Wanneer er sprake is van een terugverdientijd van 5 jaar is het eigenlijk ondenkbaar om adviezen dan niet op te volgen’.

Ze besluit: ‘ABN AMRO, deel alle kennis van The Green Quest straks met alle klanten en leveranciers. Dat is niet alleen goed voor de bank, maar ook voor de omgeving’.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen