New Articles9 apr '13 15:37

Consument gelooft niet in onbaatzuchtige bedrijven

Auteur: Margreeth Fernhout

Nederlanders twijfelen steeds meer aan de goede bedoelingen van grote bedrijven. Dat blijkt uit de jaarlijkse Maatschappelijk Imago Monitor van adviesbureau Hope & Glory.

Veel bedrijven zetten zich in om maatschappelijk verantwoord te ondernemen, maar mensen denken dat ze dat alleen doen om hun imago op te poetsen.

Bas van Haastrecht, directeur bij Hope & Glory zegt op BNR dat de crisis daar zeker mee te maken heeft. ''Mensen zien bedrijven als mede-veroorzaker van de crisis en ze zien ook dat de bedrijven nog steeds hetzelfde gedrag vertonen.''

Coöperaties
Bedrijven in alle sectoren hebben te maken met de daling, al is de daling in de financiële sector wel het grootst. ''We zien dat bedrijven die zich als een coöperatie presenteren beter scoren.'' Zo staat FrieslandCampina net als vorig jaar op 1, en ook de RaboBank scoort goed.

De beste manier om het vertrouwen van consumenten te winnen is door iets te doen dat past bij het bedrijf. Haastrecht noemt KPN als voorbeeld. ''Zij hebben het project Klassencontact, waarbij chronische zieke kinderen die niet naar school kunnen komen met hulp van de voorzieningen van KPN toch mee kunnen doen met de les. Die rol is heel logisch en begrijpelijk voor consumenten.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen