New Articles24 aug '14 13:33

Ruud Koornstra

Auteur: Ruth Van der Vlugt

Van tv-producent naar groene pionier. Ruud Koornstra maakte ooit succesvolle programma’s als Lingo, De TV-show en Villa Felderhof, maar stortte zich daarna op het duurzaam ondernemerschap.

Ruud Koornstra
Ruud Koornstra

Samen met Friedwart Barfod en Frans Otten, startte hij Tendris Holding, een initiëringmaatschappij voor duurzame bedrijven en producten. De eerste werkmaatschappij werd Tendris Solutions, een technologisch innovatiebedrijf. Het Tendris concept ‘Lemnis Lightning’ werd beloond met een Technology Pioneer Award in 2009 en werd geadopteerd door de Clinton Foundation.

Koornstra is in binnen- en buitenland een veelgevraagd spreker op het gebied van duurzaamheid. Ook is Koornstra actief als bestuurslid van De Groene Zaak, columnist bij de Telegraaf en als partner van Universiteiten, NGO’s en overheden. Koornstra draagt het project The Green Quest al langere tijd een warm hart toe en is dan ook ‘trots’ daar onderdeel van uit te mogen maken. ‘Ik ben trots dat ik iets kan bijdragen aan dit project’, aldus Koornstra. 


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen