New Articles14 apr '13 16:28

Eredivisie | AZ en Heerenveen winnen, Feyenoord gelijk

Auteur: Fleur de Bruijn

De landstitel is voor Feyenoord verder weg na een gelijkspel tegen RKC. AZ doet onderin goede zaken na een ruime overwinning. Heerenveen won eerder zondag.

Archieffoto van AZ-speler Dirk Marcellis (R).
Archieffoto van AZ-speler Dirk Marcellis (R).

RKC Waalwijk - Feyenoord: 1-1
De broederlijke twist tussen Erwin Koeman (trainer RKC Waalwijk) en Ronald Koeman (coach Feyenoord) heeft zondag in Brabant geen winnaar opgeleverd. De 'familieruzie' eindigde in 1-1. Voor RKC was het een winstpunt in de strijd om behoud op het hoogste niveau. Het krachteloze Feyenoord daarentegen leverde in het gevecht om de bovenste plaatsen dure punten in.

Met zijn 23e competitietreffer, uit een strafschop, opende Graziano Pellè in de beginfase de score voor Feyenoord (0-1). Tien minuten na de rust maakte Sander Duits met een schuiver verdiend gelijk (1-1). Het was de vijfde keer dat de gebroeders Koeman elkaar als trainers in de eredivisie tegenkwamen. Erwin Koeman won nog nooit van zijn jongere broer Ronald.

AZ - FC Utrecht: 6-0
AZ heeft zondag een ruime thuiszege op FC Utrecht geboekt: 6-0. De gasten speelden het grootste deel van de wedstrijd met twee man minder, na rode kaarten voor Anouar Kali en Jan Wuytens in de eerste helft

Jozy Altidore scoorde drie keer voor de ploeg van trainer Gertjan Verbeek, waarvan twee keer uit een strafschop. Mike van der Hoorn (eigen doelpunt), Markus Henriksen en Aron Jóhansson zorgden voor de overige treffers. AZ stijgt door de zege naar de 13e plaats in de eredivisie, maar is met nog vier duels te gaan nog niet veilig voor de nacompetitie. Utrecht blijft zesde en kan zich al opmaken voor de play-offs om Europees voetbal.

Sc Heerenveen - Willem II: 3-2
Sc Heerenveen heeft zondag het thuisduel met Willem II met 3-2 gewonnen. Daar had de Friese ploeg een late goal van topscorer Alfred Finnbogason voor nodig. De IJslander verzilverde een strafschop in de 84e minuut, na hands van Philipp Haastrup.

Willem II kwam in de eerste helft op voorsprong door Ricardo Ippel. In de tweede helft boog Heerenveen die achterstand om door doelpunten van Yassine el Ghanassy en Finnbogason in 3 minuten tijd. Vlak voor tijd kwam Willem II nog langszij dankzij Aurélien Joachim, maar het gelijke spel kon de ploeg niet vasthouden.

Door de zege staat Heerenveen nu zevende met 41 punten uit 30 duels. Willem II blijft laatste met 17 punten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen