New Articles6 mei '13 16:46Aangepast op 6 mei '13 17:45

Wiels was zich bewust van de bedreigingen

Auteur: Fleur de Bruijn

De zondag vermoorde Curaçaose politicus Helmin Wiels wist wel degelijk dat hij gevaar liep.

Dat zei Wiels in een interview donderdag met NRC Handelsblad.

Het interview vond plaats in het Baoase Beach Resort in Willemstad, vlakbij de plek waar Wiels gisteravond werd doodgeschoten. "Nee, precies zeggen waar ik woon kan ik niet. Dat is voor mijn veiligheid. Je weet maar nooit."

Corruptie
Uit het interview bleek ook dat Wiels niet echt vreesde voor zijn leven: "Nee, vrezen niet. Ik ben niet bang. Dan moet je niet de politiek in gaan, als je bang bent.”

Wiels streed als politicus hard tegen corruptie, dat maakte hem niet bij iedereen geliefd. “Veel mensen zijn niet blij met wat ik zeg. Ik ben in de politiek gegaan om de corruptie weg te vagen. En die zit hier op Curacao diep."

Vis op het strand
De 54-jarige Wiels is zondag doodgeschoten toen hij vis ging kopen op het strand van de wijk Marie Pampoen. Twee mannen zouden in totaal vijf schoten op hem hebben afgevuurd. Het is nog niet bekend wie de daders zijn.

Wiels was leider van de grootste partij van Curaçao, Pueblo Soberano. Helmin Wiels werd bedreigd en werd sinds enige tijd beveiligd. Wiels had zelf besloten om op zondag de straat op te gaan zonder beveiligers.

Portret: Helmin Wiels, charismatisch en controversieel

Reacties: Verbijstering en ongeloof na moord op Helmin Wiels

Politicus Wiels (54) doodgeschoten op Curaçao

Gerelateerde artikelen