New Articles28 dec '12 11:21

Vier verdachten zaak grensrechter maand vast

Auteur: Fleur de Bruijn

De vier verdachten die als laatste zijn opgepakt vanwege de fatale mishandeling van grensrechter Richard Nieuwenhuizen te maken zouden hebben, moeten nog zeker een maand vast blijven zitten.

De rechtbank in Lelystad heeft vrijdag beslist dat de twee 16-jarigen, één 17-jarige en een man van 50 nog 30 dagen in voorarrest gehouden mogen worden door het Openbaar Ministerie (OM).

Nieuw-Sloten
In totaal zitten nog zeven verdachten vast. Zes van hen zijn minderjarige spelers van voetbalclub Nieuw-Sloten. Een 15-jarige jongen is onlangs naar huis gestuurd. Hij werd samen met nog een 15-jarige en twee jongens van 16 kort na de ernstige mishandeling van de grensrechter opgepakt.

De vier die nu nog een maand vastgehouden mogen worden, zijn een week later gearresteerd.

Buitenboys
De 41-jarige grensrechter uit Almere raakte zondag 2 december ernstig gewond toen hij werd mishandeld door een aantal jonge voetballers van de tegenpartij, Nieuw-Sloten uit Amsterdam. Het team had een wedstrijd gespeeld tegen een elftal van de Almeerse club Buitenboys. Hij overleed een dag later.

Meldpunt voetbalgeweld
Vanaf vrijdag kan op een officieel meldpunt voetbalgeweld worden doorgegeven. Het gaat om de website meldpuntvoetbalgeweld.eu, een initiatief van ouders, KNVB-leden en scheidsrechters. Dat schrijft dagblad Trouw.

De initiatiefnemers vinden dat de KNVB de afgelopen jaren niet hard genoeg heeft opgetreden tegen geweld op en rond het voetbalveld.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen