New Articles10 feb '12 13:28Aangepast op 10 feb '12 16:58

Peter R. de Vries voorkomt moord [update]

Auteur: Fleur de Bruijn

Misdaadverslaggever Peter R. de Vries heeft de politie getipt over een op hande zijnde liquidatie. De politie heeft de 51-jarige vermoedelijke opdrachtgever opgepakt.

De verdachte verscheen vrijdag voor de rechter-commissaris, die besloot dat hij nog zeker twee weken moet blijven vastzitten.

De politie pakte maandag ook al drie mannen wegens betrokkenheid bij de voorbereidingen van de afrekening. Onder hen is een 18-jarige man die de opdracht voor de huurmoord kreeg. Deze drie zijn inmiddels weer op vrije voeten, al dan niet onder voorwaarden. 

Volgens SBS 6 heeft degene die de moord zou gaan plegen de opdrachtgever in het geheim gefilmd. De drie verdachten zijn overigens weer op vrije voeten.

Camerawerk
Op de beelden is volgens het mediabedrijf te zien en te horen hoe de liquidatie uitgevoerd moet worden. De politie zegt dat de filmer niet voor Peter R. de Vries werkte of door hem was ingeschakeld.

Op haar website schrijft SBS 6 dat het vermoedelijk gaat om een conflict binnen de escortbranche. De redactie van De Vries’ tv-programma meldt dat de zaak aan het rollen kwam toen twee mannen zich meldden met de mededeling dat iemand in die wereld een concurrent wilde vermoorden. De zaak komt in april op tv.

Volgens de politie Amsterdam-Amstelland speelde De vries tijdens het onderzoek 'een essentiële rol'.

Emmy-Peter
De Vries heeft in het verleden diverse onopgeloste moorden onder de aandacht gebracht. Wereldwijde bekendheid kreeg hij toen hij Joran van der Sloot in een actie met de geheime camera liet uithoren over de verdwijning van Natalee Holloway. De Vries won een Emmy voor die uitzending.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen