New Articles19 feb '12 23:18

'Gevangenis Van der Sloot sluit'

Auteur: Fleur de Bruijn

Het district in Lima wil de beruchte Peruaanse gevangenis Castro Castro sluiten. Het brandgevaar in de gevangenis is te groot.

Dit meldden Peruaanse media zondag. Dat vindt de raad van het district San Juan de Lurigancho, waar de gevangenis in ligt. Ook 300 organisaties en instituten vinden dat het cellencomplex in hoofdstad Lima moet sluiten.

Ontsnappingen
Ook de Luriganchogevangenis, die in hetzelfde district ligt, moet volgens de raad de deuren sluiten. Reden is dat beide gevangenissen in slechte staat verkeren en dat er regelmatig opstanden van gedetineerden zijn. Ook is er veel misdaad binnen de gevangenissen en ontsnappen er regelmatig gevangenen.

Joran van der Sloot
Joran van der Sloot zat een tijd opgesloten in de Castro Castro-gevangenis maar werd na zijn veroordeling overgeplaatst naar een andere gevangenis. Zijn advocaat heeft begin februari gevraagd om overplaatsing. Van der Sloot wil graag terug naar Castro Castro.

Van der Sloot werd veroordeeld tot 28 jaar gevangenis en 59.000 euro smartengeld wegens de moord op en het achteraf beroven van de Peruaanse Stephany Flores.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen