New Articles12 dec '12 17:15Aangepast op 12 dec '12 17:50

Moszkowicz kroop door stof voor nabestaanden Endstra

Auteur: Fleur de Bruijn

Moszkowicz vond dat hij niet én Holleeder en Endstra had moeten verdedigen.

Dit blijkt uit het boek 'Het geheim van Bram Moszkowicz' van journalisten Marian Husken en Harry Lensink.

“Tijdens een ontmoeting met de nabestaanden van de vermoorde vastgoedhandelaar Willem Endstra heeft Moszkowicz zijn excuses aangeboden voor het feit dat hij en Holleeder en Endstra heeft verdedigd.” Dit zei Harry Lensink woensdag tegen BNR.

Klacht van familie Endstra
In februari 2007 legde de strafpleiter de verdediging van Willem Holleeder neer. Tijdens een emotionele persconferentie zei Moszkowicz dat hij kapot was gemaakt door het Openbaar Ministerie en door presentator Jort Kelder die hem een maffiamaatje noemde, en door de familie van Endstra.

De nabestaanden van Willem Endstra dienden eerder een klacht in bij de Nederlandse Orde van Advocaten waarin zij eisten dat het Moszkowicz verboden wordt als advocaat op te treden voor Willem Holleeder.

Excuses aan familie
“Maanden na de persconferentie werd Moszkowicz ontboden op het kantoor van de Deken van de Orde van Advocaten van Amsterdam. Tijdens die ontmoeting is het geschil bijgelegd en is Moskowicz door het stof gegaan”, aldus Lensink.

Volgens de journalist plaatst dit excuus de ‘affaire in een heel ander perspectief'. “Hij gedroeg zich als slachtoffer terwijl hij wist dat hij fout zat.”

Relatie Endstra en Holleeder
In 2002 raakte Endstra bij het grote publiek bekend toen topcrimineel John Mieremet verklaarde dat Endstra de 'bankier van de onderwereld was’.

Endstra en Heineken-ontvoerder Holleeder zouden elkaar kennen uit het criminele circuit. Holleeder zou Endstra hebben afgeperst.

Betaling Wilders aan Moskowicz
Wat ook in het boek wordt genoemd is dat Moskowicz voor de verdediging van Geert Wilders in totaal 125.000 euro heeft ontvangen. Volgens Lensink kwam dit geld niet, zoals steeds werd gesuggereerd door derden, van rijke aanhangers uit de VS, maar gewoon van de rechtsbijstandsverzekering van de PVV.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen