New Articles28 mei '11 10:11

Gegevens F16-deal op rommelmakrt

Auteur: Harmen Simon Teunis

Een inwoner van Noord-Brabant heeft op een rommelmarkt een usb-stick gekocht voor 1 euro waarop tal van vertrouwelijke gegevens staan over de verkoop van achttien Nederlandse F16's aan de Chileense Luchtmacht. De Telegraaf meldde dit nieuws zaterdag, en heeft de stick in bezit.

Op de USB-stick staan onder andere persoonlijke gegevens van mensen die bij het project betrokken zijn, zoals militairen en medewerkers van Stork, Fokker, TNO en de Chileense varianten daarvan. Ook zou er informatie op staan over het onderhoud en sterke en zwakke punten van de F16's.

Rommelmarkt

De Brabander kocht de stick op een rommelmarkt in Goirle. Toen hij thuis kwam en de stick op zijn computer bekeek trof hij een map aan met de naam Newco Colorado Integrated F16 Support, de naam van het verkoopproject. De documenten stammen van ontmoetingen tussen het Nederlandse bedrijfsleven en militairen van de Koninklijke Luchtmacht en Chileense hoogwaardigheidsbekleders.

Herkomst stick onduidelijk

Het ministerie neemt de zaak hoog op. Defensie wil graag de originele usb-stick in handen krijgen om te kunnen onderzoeken waar de informatiedrager vandaan komt, zei een woordvoerder van Defensie. Over de herkomst van de stick en de gegevens die erop staan, kan Defensie nu nog niets zeggen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen