New Articles19 feb '12 18:43Aangepast op 19 feb '12 23:53

Carnaval in de Eredivisie

Auteur: Fleur de Bruijn

De spanning is terug in de Eredivisie voetbal. Na een dwaas weekend waarin de toppers punten lieten liggen, is FC Twente de grote winnaar.

Klinkende overwinningen in de domstad en in het hoge noorden: FC Utrecht en FC Groningen wonnen beiden met 3-0. En dat terwijl ze dit weekend beiden niet de makkelijkste tegenstanders hadden, respectievelijk AZ en PSV. De koplopers liepen dus averij op, maar gaan desondanks met 45 punten nog aan de leiding; PSV heeft een beter doelsaldo.

Grote winnaar
FC Twente deed goede zaken tegen Vitesse door met 1-4 te winnen. Hierdoor staan de Twentenaren nu op de vierde positie in de Eredivisie. Twente heeft 42 punten, maar een wedstrijd minder gespeeld. Als Twente haar aansluitende wedstrijd wint, staat het op basis van doelssaldo op de eerste plek.

Ajax kan juichen
Heerenveen, de huidige nummer drie van de eredivisie, won donderdag met 1-0 van NAC. De achterstand op AZ en PSV is daarmee teruggebracht tot twee punten.

Omdat nummer vier Feyenoord niet wist te winnen van RKC (1-1), staan de Friezen nu twee punten los van de Rotterdammers die met 41 punten op de vijfde plaats staan.

Ajax had een moeilijke midweekse wedstrijd in de Europa League tegen Manchester United (0-2). Maar kon zondag tegen NEC eindelijk weer eens juichen. De Amsterdammers staan nu op de zesde plaats en hebben vijf punten achterstand op PSV en AZ.

Onderin
In de onderste regionen deed VVV zeer goede zaken door met 1-4 te winnen bij directe concurrent De Graafschap. Excelsior speelde gelijk tegen ADO Den Haag (1-1). Hierdoor draagt De Graafschap nu met 13 punten de rode lantaarn. En als gevolg van de slechte resultaten heeft de club uit Doetinchem trainer Andries Ulderink per direct ontslagen.

Stijf onderaan staan de superboeren niet, want ze hebben een wedstrijd minder gespeeld dan nummers 17 Excelsior (15 punten).

VVV kijkt met 19 punten naar boven richting NAC Breda die met 22 punten nu op de 15 plaats staat.

De stand:


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen