New Articles6 aug '13 18:28

Paul van Liempt | FNV, Dubia in Nederland en de burgemeester als crimefighter

Auteur: Renee van Heteren

De voorzitter van de Federatie Nederlandse Vakbeweging over de houdbaarheid van het sociaal akkoord. Want deze maand presenteert het kabinet de nieuwe bezuinigingplannen en wat blijft er dan nog over van dat sociaal akkoord?

Spotted by locals

Weg met de reisgidsen! Bezoek je een stad in Europa of Noord-Amerika, vraag dan de lokale bevolking waar je moet zijn. En dat kan met SpottedByLocals. Oprichter Bart van Poll legt uit hoe het werkt.

Dubai in Nederland

Rijke vakantiegangers hoeven voortaan niet meer naar het buitenland om een superluxe vakantie te hebben. Matthijs van Zeelenberg is architect en projectontwikkelaar en ontwikkelt een extreem luxe vakantieresort in eigen land.

Houdbaarheidsdatum

''Ik ben nog lang niet over mijn houdbaarheidsdatum heen''! Dat zegt de 58 jarige Patty Brard in een interview met Weekend. En ze heeft gelijk, want haar televisie carrière loopt op rolletjes. En daarmee lijkt zij een uitzondering, want veel van haar vrouwelijke leeftijdsgenoten komen nauwelijks aan werk. Rianne Meijer van Glamora.ma legt uit hoe dat komt.

Economenpanel

Economent Arjo Klamer (Erasmus Universiteit), Han de Jong (ABN Amro)  en Pieter Gautier (Vrije Universiteit) in discussie over de Britse economie, de opvolger van FED-voorzitter Ben Bernanke en het herstel van de Europese arbeidsmarkt.

Crimefighter

De rol van de burgemeester verandert, hij wordt steeds meer een crimefighter. Want naast politie en justitie krijgt de burgemeester de laatste jaren een belangrijkere rol bij het bestrijden van criminaliteit. Bernt Schneiders is voorzitter van het  Nederlands Genootschap van Burgemeesters en burgemeester Haarlem. Een gesprek over de voor- en nadelen van deze ontwikkeling. 

Dit alles en meer én natuurlijk Kees de Kort bij BNR Paul van Liempt, elke werkdag van 9.30 tot 12.00.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen