New Articles2 okt '12 12:05Aangepast op 2 okt '12 15:23

Apple vs Samsung: the saga continues

Auteur: Fleur de Bruijn

The story continues: Samsung zegt dat Apple voor zijn iPhone5 een technologie van de Koreanen gebruikt, Samsung heeft een klacht ingediend.

Aan de soap tussen Samsung en Apple is zojuist een nieuw hoofdstuk toegevoegd. De Koreanen hebben in Californië een aanklacht ingediend omdat de iPhone 5 zou beschikken over de snelle LTE-technologie voor dataverkeer, een patent van Samsung. Dit schrijft NRC Handelsblad dinsdag.

De klacht was al aangekondigd in augustus. Als Apple gebruik zou maken van de technologie, zouden de Koreanen het er niet bij laten zitten - Samsung zegt dat het zijn patenten en producten net zo agressief beschermt als Apple. Daarom zouden ze wel naar de rechter moeten stappen.

Niet boteren
Het wil maar niet boteren tussen de twee technologiereuzen. Vandaag werd bekend dat Samsung zijn Galaxy Tab 10.1 toch weer mag verkopen in de Verenigde Staten.  Apple had eerder met succes een verkoopverbod geëist

De iPhone 5 is de nieuwste toevoeging aan een patentenruzie tussen de twee concerns rond technieken voor smartphones en tablets. Het gaat onder meer om het gebruik van 3G-internetverbindingen, de gebruikersinterface en de vorm van de apparaten.

Patentenoorlog
In augustus werd Samsung in de Verenigde Staten veroordeeld tot het betalen van ruim een miljard dollar aan Apple voor het schenden van patenten. Hier een overzicht van de patentenoorlog tussen Samsung en Apple.

Gerelateerde artikelen