New Articles24 mei '13 16:32

BNR Duurzaam | Energie als topsector | Organische zonnecellen uit de printer | Biogas op Sumba

Auteur: Ruth Van der Vlugt

Het topsectorenbeleid ligt onder vuur. Met behulp van het Ministerie van Economische Zaken zouden innovaties tot stand moeten komen en zouden bedrijven en kennisinstellingen nader tot elkaar moeten komen. Maar lukt dit ook?

Te gast is Pier Nabuurs, boegbeeld van de topsector energie. Met hem bespreken we de rol van het topsectorenbeleid in aanloop naar het energieakkoord. Ook nemen wij de doelstellingen voor 2020 met hem onder de loep.

Ook gaan we praten over de toekomst van organische zonnecellen. Want dankzij het Nederlands-Belgisch samenwerkingsverband Solliance kunnen deze straks op grote schaal geprint worden. Daarmee worden zonnecellen niet alleen milieuvriendelijker, maar kunnen ze straks ook voorzien worden van een hippe blad-print. Te gast is Ezerd Huitema van Solliance.  

BNR-correspondent Edwin Mooibroek bracht verder een bezoek aan Sumba. Op dit arme Indonesische eiland zitten veel mensen zonder stroom. Op initiatief van de Nederlandse organisatie HIVOS wordt geprobeerd het eiland van 100 procent duurzame energie te voorzien. Edwin Mooibroek nam een kijkje bij een biogasinstallatie op het eiland.  

Luister elke zaterdag naar BNR Duurzaam met Hester van Dijk.

Gerelateerde artikelen