New Articles10 feb '12 16:38

Politie zag auto ontvoerder niet meer

Auteur: Fleur de Bruijn

De politie is donderdagmiddag de auto van de ontvoerder van een 5-jarig meisje in Oudenbosch uit het oog verloren.

De politie zag hoe het meisje op de Zouavenlaan uitstapte waarna de auto wegreed, vertelde politiechef Fred Stegman vrijdag op een persconferentie. "Agenten hebben toen gekozen voor de veiligheid en het welzijn van het meisje. Het kenteken konden ze niet zien'', zei hij. De politie is nog steeds op zoek naar de lichtblauwe Ford Ka en de bestuurder.

Groot onderzoek
De politie begon donderdag een groot onderzoek nadat in Oudenbosch donderdagmiddag korte tijd een 5-jarig meisje werd ontvoerd. Eerder op de dag probeerde vermoedelijk dezelfde dader in Oud Gastel en Oudenbosch al drie andere meisjes mee in zijn auto te krijgen.

De aanvraag voor een Amber Alert was donderdagmiddag al de deur uit toen het meisje vrijkwam.

Onjuist signalement
De 21-jarige verdachte uit Oudenbosch die in de nacht van donderdag op vrijdag werd aangehouden in zijn huis bij de school van het meisje, voldoet niet aan het signalement dat getuigen van de bestuurder van de auto hebben gegeven. Of en hoe hij betrokken is geweest, moet uit nader onderzoek nog blijken, zei plaatsvervangend hoofdofficier van justitie John Remmerswaal.

Hij is niet de hoofdverdachte, zei hij. In zijn huis heeft de technische recherche vrijdag sporenonderzoek verricht.

Seksueel misbruik
Het Openbaar Ministerie houdt rekening met seksueel misbruik van het meisje, vertelde Remmerswaal. Over de resultaten van het verhoor van het meisje kon hij nog niks zeggen. Het verhoor van zo'n jong meisje is uitermate precair, legde hij uit.

Gerelateerde artikelen