New Articles10 mei '13 14:09Aangepast op 10 mei '13 15:58

Voetballer verdacht van poging tot doodslag

Auteur: BNR Webredactie

De 14-jarige jongen uit Meeteren die donderdag tijdens een voetbalwedstrijd een jongen van 15 tegen zijn hoofd schopte, wordt poging tot zware mishandeling ten laste gelegd.

Dat heeft de rechter-commissaris in Arnhem vrijdagmiddag bepaald. Het Openbaar Ministerie (OM) bracht eerder op de dag naar buiten dat de speler van Voetbal Vereniging Tricht poging tot doodslag ten laste zou worden gelegd.

"De verdachte is officieel voor 14 dagen in bewaring gesteld, maar mag die tijd in vrijheid doorbrengen, op voorwaarde dat hij geen contactsport uitoefent'', aldus een woordvoerster van de rechtbank. De jongen werd donderdag door zijn club geschorst..

Hoofdletsel
Het slachtoffer, een 15-jarige voetballer van de Almeerse club S.C. Buitenboys, belandde donderdag in het ziekenhuis met hoofdletsel, maar is inmiddels weer thuis.

wedstrijd werd gespeeld in Huizen tijdens een jeugdtoernooi op het veld van De Zuidvogels. De speler viel na een duel met een tegenstander. Toen hij wilde opstaan, kreeg hij van de verdachte een harde schop in zijn gezicht.

Nieuwenhuizen
Vorig jaar werd grensrechter Richard Nieuwenhuizen van Buitenboys slachtoffer van geweld op het voetbalveld. Hij overleed aan zijn verwondingen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen