New Articles6 mei '13 17:44

Politicus Wiels (54) doodgeschoten op Curaçao

Auteur: BNR Webredactie

Op Curaçao is zondag de politicus Helmin Wiels doodgeschoten. Twee mannen zouden op een strand in totaal vijf schoten op hem hebben afgevuurd.

De 54-jarige Wiels, strijder voor onafhankelijkheid van Curaçao, leidde de grootste partij op het eiland, Pueblo Soberano. Die partij steunt het huidige zakenkabinet. Het is nog niet bekend wie de daders zijn.

Vis op het strand
De 54-jarige Wiels is zondag doodgeschoten toen hij vis ging kopen op het strand van de wijk Marie Pampoen. Twee mannen zouden in totaal vijf schoten op hem hebben afgevuurd. Het is nog niet bekend wie de daders zijn.

Wiels leidde de partij Pueblo Soberano. Hij was strijder voor de onafhankelijkheid van Curaçao. Hij trad tevens hard op tegen corruptie. Helmin Wiels werd bedreigd en stond sinds enige tijd onder beveiliging. Wiels had zelf besloten om op zondag de straat op te gaan zonder beveiligers.

Spinnende banden
Journaliste Anneke Polak van het Antilliaans Dagblad vertelt vanaf Curaçao: “Bekend is dat meerdere daders met een auto het strand zijn opgereden, uit zijn gestapt en meerdere keren hebben geschoten op de politicus. Hij is van achteren in zijn rug geschoten. Daarna zijn ze met spinnende banden vertrokken. Men is op zoek naar een beige, bruine auto.”

Polak was een half uur na de schietpartij al op het strand. “Ik heb met omstanders gepraat die aangeven dat het zo snel ging en dat de mannen hun gezicht hadden bedekt. Waarschijnlijk zijn het er twee, maar over de identiteit valt eigenlijk nog niks te zeggen.”

Wiels was deze week nog volop in het nieuws omtrent het telecombedrijf UTS. Polak: “Dat bedrijf zou meewerken aan illegale loterijen via sms en daarvoor het mobiele netwerk aanbieden. Daar is Wiels vrijdag mee naar buiten gekomen en hij kondigde aan vandaag met een brief naar buiten te treden. We hebben hem rond 16 uur ’s middags nog gebeld en gevraagd waar de brief bleef. Die zou binnen een uur komen, maar binnen dat uur is hij vermoord.”

Artikel: Wiels was zich bewust van de bedreigingen

Portret: Helmin Wiels, charismatisch en controversieel

Reacties: Verbijstering en ongeloof na moord op Helmin Wiels

Gerelateerde artikelen