New Articles20 apr '11 16:19Aangepast op 20 apr '11 17:52

Optreden in zaak Milly kon beter

Auteur: Saskia van Huijgevoort

Politie en justitie hebben behoorlijk gepresteerd in het onderzoek naar de verdwijning van de 12-jarige Milly Boele uit Dordrecht. "Maar het was uiteindelijk niet goed genoeg'', concludeerde Ch. Leeuwe, voorzitter van de commissie die het optreden van politie en justitie tijdens de verdwijning van de vermoorde tiener onderzocht.

Leeuwe benadrukt woensdag dat de politieleiding en de leiding van het Openbaar Ministerie niet hebben gefaald. "Maar er zijn zeker ook punten van kritiek", zei hij.
Korpschef Visser, heeft zich 'inspirerend' opgesteld naar het politieteam dat zich bezighield met de verdwijning. Toch had hij meer initiatief moeten nemen en had zijn leidinggeven beter gekund, vindt Leeuwe. Ook had het grootschalige onderzoek sneller moeten worden opgestart.

Reactie Korpschef Visser

Korpschef Visser van het politiekorps Zuid-Holland-Zuid verwerpt de kritiek dat hij de verdwijning van Milly Boele heeft onderschat. "De commissie is op basis van reconstructie van feiten, gesprekken met collega's en haar eigen vakmanschap tot een bepaalde opvatting is gekomen en dat heeft neergelegd in het evaluatierapport. Die hebben een reconstructie gemaakt waar ik achter sta."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen