New Articles14 mrt '13 17:56Aangepast op 15 mrt '13 11:11

Paul van Liempt | De Eerste Kamer, taalvouten en schaatsen.

Auteur: Renee van Heteren

Nooit eerder stond de Eerste Kamer zo in de belangstelling als nu. Van chambre de reflexion ontpopt de senaat zich volgens sommigen tot een politieke hindermacht. En daar is Marleen Barth, fractievoorzitter PvdA in de Eerste Kamer niet blij mee. Zij houdt na de zomer op als voorzitter van GGZ Nederland. De reden? Het wringt met haar positie als fractievoorzitter in de Eerste Kamer voor de PvdA. Zouden meer senatoren dat moeten doen?

Taalvout
Inger Hollebeek en Vellah Bogle bedachten een facebookpagina waarop ze grappige taalfouten verzamelen. Die pagina blijkt zo'n succes dat de site nu zelfs door scholen wordt gebruikt .

Syrië
Ruim 1.1 miljoen vluchtelingen en duizenden doden. Het is vandaag precies twee jaar geleden dat de revolutie in Syrië begon. Te gast is Abrahim Miro, economisch adviseur van de Syrische Nationale Coalitie.

Apps
Trendwatchers Richard en Lieke Lamb vertellen u hoe het app-gebruik van de toekomst eruit ziet.

Polderen, Kunduz en Matchfixing
In het Kamerledenpanel zitten Agnes Mulder (CDA), Sjoerd Sjoerdsma (D66) en Han ten Broeke (VVD).  Met hen hebben we het over het sociaal overleg dat vandaag van start gaat. Over het eind van de politiemissie in Kunduz. En hoe maak je een eind aan matchfixing in het voetbal? Of is dat een illusie?

Schaatsen
Ze won zilver op de vorige Winterspelen, maar lukt dat volgend jaar in Sochi ook? De ziekte van Pfeiffer gooit dit seizoen roet in het eten voor schaatsster Annette Gerritsen, ze kwam door de ziekte nauwelijks in actie. Maar ze is vastberaden om zo snel mogelijk fit te worden en weer te schaatsen.

Gerelateerde artikelen