New Articles7 sep '13 11:46

Het Koninklijk Concertgebouw nieuwe kandidaat The Green Quest

Auteur: Ruth Van der Vlugt

Het Koninklijk Concertgebouw wordt duurzamer. Met behulp van duurzaamheidsexperts van The Green Quest neemt de culturele instelling haar energiebeleid onder de loep.

Om de duurzaamheidsdoelstellingen te realiseren, ontvangt Het Koninklijk Concertgebouw de komende 5 jaar een jaarlijkse bijdrage van 500.000 euro van de BankGiro Loterij. Met zijn deelname aan The Green Quest steunt Het Concertgebouw de ambitie van Amsterdam om de duurzaamheidshoofdstad van Nederland te worden.

Brainstorm bubble

Op maandag 16 september geven de duurzaamheidsexperts onder wie Urgenda-directeur Marjan Minnesma,  duurzaam ondernemer Maurits Groen, Nudge-directeur Jan van Betten, VN-jongerenvertegenwoordiger Ralien Bekkers en energiedeskundige Marieke van der Werf het startschot voor de derde missie van The Green Quest. Zij nemen dan plaats in de doorzichtige brainstorm bubble op het Museumplein.

Hier zal het Greenteam kennismaken met de directie van het Concertgebouw. De directie zal hierbij de duurzaamheidsdoelstellingen van de instelling bekend maken. De Amsterdamse wethouder Carolien Gehrels (Pvda) is boegbeeld van het project. The Green Quest kan dan ook op steun rekenen van de gemeente Amsterdam.

Derde missie

Het Concertgebouw is de derde missie kandidaat van The Green Quest. Eerder ging Nederland massaal aan de slag met de duurzaamheidsdoelstellingen van het St. Elisabeth ziekenhuis in Tilburg. De adviezen leidde uiteindelijk tot een adviesrapport, waarmee het ziekenhuis een CO2-reductie van 33,5% kan bereiken en tegelijkertijd 800.000 euro op jaarbasis kan besparen.

In de tweede missie nam het Green Team vervoerder Arriva onder de loep. De adviezen van het Green Team leverde hier het energie- en waterneutraal maken van busdepots en een besparing van een half miljoen euro op.

Doe mee

Wil je meedenken over hoe het Concertgebouw verder kan verduurzamen? Of heb je suggesties over hoe Amsterdam de duurzaamheidshoofdstad van Nederland kan worden? Mail dan naar thegreenquest@fd.nl of word lid van The Green Quest LinkedIn-groep.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen