New Articles4 mrt '11 06:42

'Geen akkoord over overname Organon'.

Auteur: Edme Koorstra

Het moederbedrijf van MSD Organon, Merck, spreekt tegen dat er bijna een akkoord was over een overname van het bedrijf in Oss. Het voorstel van de overnamekandidaat was onduidelijk en compex en het bood niet genoeg baangarantie. Dat zei Merck tijdens het Kort Geding in Amsterdam. Onder meer de Ondernemingsraad eist dat Merck opnieuw met de overname-kandidaat gaat praten

De rechtbank in Amsterdam buigt zich vanmiddag over MSD in Oss, het voormalige Organon. De ondernemingsraad, de raad van commissarissen en de vakbond spanden een kort geding aan, omdat zij vinden dat de directie van MSD en het Amerikaanse moederbedrijf Merck de overnamegesprekken een tweede kans moeten geven, zodat een grootscheepse reorganisatie kan worden voorkomen.
'Gesprekken leverden niets op'
Vorige maand meldde MSD dat gesprekken met externe partijen over een overname van de Nederlandse onderzoeks- en ontwikkelingstak niets opleverden. Dit gebeurde tot grote verrassing van de ondernemingsraad, de commissarissen en de vakbond, die juist het idee hadden dat er een geïnteresseerde en serieuze partij was. De naam van deze partij is tot op heden geheim gebleven.
Zeker drie bussen met medewerkers komen vrijdag naar Amsterdam om het kort geding bij te wonen. Ook BNR-verslaggever Laurens Boven zal erbij zijn, om de ontwikkelingen te verslaan.
Juridische Zaken
Vorige week stond BNR's Juridische Zaken in het teken van de problemen bij MSD. Via de link komt u op de programmapagina van de uitzending en kunt u het geheel terugluisteren.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen