New Articles4 jul '12 12:30

Schone Nissan Leaf overal verkrijgbaar

Auteur: redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De elektrisch aangedreven Nissan Leaf zal vanaf volgend jaar bij alle showrooms in Nederland verkrijgbaar zijn. Vorig jaar werd de milieuvriendelijke Japanse auto bij maar vier Nederlandse dealers geïntroduceerd.

De Leaf werd in 2011 verkozen tot World Car of the Year. Omdat de verkoopcijfers zeer positief zijn en het netwerk van oplaadpalen in Nederland steeds uitgebreider wordt, verwacht Nissan Nederland volgend jaar meer interesse.

Netwerk

Nissan-dealers worden verplicht om een oplaadpunt en snelladers te installeren. Daarnaast investeert het Japanse automerk in een versnelde uitbreiding van oplaadpunten.

De Nissan Leaf heeft een actieradius van 175 kilometer. Ruim genoeg voor de gemiddelde Leaf-rijder, die zo'n 60 kilometer per dag rijdt.

Bijscholing

Autodealers krijgen voordat de nieuwe Nissan Leafs arriveren bijscholing, omdat de elektrische auto veel verschillen kent ten opzichte van andere Nissan auto's.

De Leaf is voorzien van een Lithium-ion-accu met twee stekkers. Een van deze stekkers zrogt ervoor dat de auto in acht uur wordt opgeladen. Met de andere stekker kan de auto in twintig minuten worden opgeladen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen